Yeni bir ev satın almak için çevrimiçi EPF nasıl çekilir: Adım adım kılavuz ve temel gereksinimler

bencede

New member
Çalışan İhtiyat Fonu (EPF), emeklilikten sonra çalışanlara mali destek sağlamak için tasarlanmış zorunlu bir tasarruf planıdır. Program öncelikle bir emeklilik fonu olarak hizmet verirken, aynı zamanda yeni bir ev satın almak gibi belirli amaçlar için erken para çekme olanağı da sağlıyor. Burada, bir mülk satın almak için PF'nizi çevrimiçi olarak nasıl çekeceğinize dair adım adım bir kılavuz bulunmaktadır.

EPF'ye Genel Bakış

EPF, hem çalışanlardan hem de işverenlerden gelen katkılarla finanse edilmektedir ve her biri çalışanın temel maaşının yüzde 12'sine katkıda bulunmaktadır. Fon, yıllık olarak faiz tahakkuk ettirerek çalışanların emeklilik için mali bir yastık oluşturmasına yardımcı oluyor. Çalışanlar, ev satın almak da dahil olmak üzere emeklilikten önce belirli koşullar altında EPF fonlarını çekebilirler.

Ayrıca şunu okuyun: iPhone'da birden fazla Instagram hesabını kolayca ekleme, değiştirme, yönetme ve paylaşım yapma

EPF Geri Çekme Yöntemleri

Bir ev satın almak için PF'yi geri çekmenin iki yolu vardır:

1. Çevrimiçi Para Çekme: Çevrimiçi yöntem, süreci kolaylaştırarak işveren doğrulama ihtiyacını ortadan kaldırır.
  2. Çevrimdışı Para Çekme: Çalışanlar iki versiyonu bulunan Bileşik Talep Formunu kullanabilir:
  • Aadhaar bağlantılı: Aadhaar ve banka ayrıntıları UAN'a bağlıysa çalışanlar formu doğrudan EPFO ofisine gönderebilir.
  • Aadhaar dışı bağlantılı: Ayrıntılar bağlantılı değilse form gönderimiyle birlikte işverenin doğrulaması da gerekir.
Ayrıca şunu okuyun: Anında bilgi ve içgörüler için iOS 18.2 yüklü iPhone'da görsel zekaya nasıl erişilir?

Çevrimiçi Para Çekmenin Önkoşulları

Başvuru yapmadan önce aşağıdakilerden emin olun:

• UAN, çalışan bir cep telefonu numarasıyla etkinleştirilir.
  • Aadhaar, PAN ve banka hesap bilgileri de dahil olmak üzere KYC ayrıntıları UAN'a bağlıdır.
Çevrimiçi EPF Para Çekme Adımları

1. UAN portalını ziyaret edin ve kimlik bilgilerinizi kullanarak giriş yapın.
  2. 'Yönet' bölümüne gidin ve KYC ayrıntılarınızı doğrulayın.
  3. 'Çevrimiçi Hizmetler' bölümünde 'Talep (Form-31,19,10C&10D)' seçeneğini seçin.
  4. Banka hesap bilgilerinizi doğrulayın.
  5. Talep türünü (tam veya kısmi para çekme) seçin ve 'PF Avansı (Form 31)' seçeneğini seçin.
  6. Para çekme amacını, tutarını ve adresini belirtin.
  7. Başvuruyu gönderin ve gerekli belgeleri yükleyin.
Ayrıca şunu okuyun: Çocuklara sahte haberleri nasıl tespit edeceklerini ve güçlü dijital okuryazarlık becerileri geliştirmeyi öğretecek kolay ipuçları

Gerekli Belgeler

• UAN
  • Banka hesap ayrıntıları
  • Kimlik ve adres kanıtı
  • IFSC koduyla iptal edilen kontrol
Para Çekme Durumunuzu Nasıl Takip Edebilirsiniz?

Para çekme işleminizi takip etmek için UAN portalında oturum açın ve 'Talep Durumunu Takip Et'i seçin. İlerlemeyi kontrol etmek için referans numarasını girin.

Yardım İçin İletişim Bilgileri

• Ücretsiz: 14470
  • EPF ayrıntıları için cevapsız çağrı: 9966044425
  • SMS bakiyesi sorgulama: “EPFOHO UAN”ı 7738299899'a gönderin
  • E-posta: [email protected]
Yukarıdaki adımları izleyerek, yeni bir ev satın almanın finansmanı için EPF'nizi kolayca çekebilir, böylece sorunsuz ve sorunsuz bir süreç sağlayabilirsiniz.