bencede
New member
Instagram, genellikle bilgilendirici, yararlı ve elbette eğlenceli olan çeşitli kısa biçimli içeriklerin (Reels) keyfini çıkarabileceğiniz bir platformdur. Ancak bazen birisinin paylaştığı veya tekrar tekrar izlediğiniz içeriklere bağlı olarak Instagram Reels algoritmanız uygunsuz NSFW içeriği göstermeye başlayabilir. Bu, uygunsuz anlarda ortaya çıkabilir ve potansiyel olarak utanmaya neden olabilir. Akışınızı karıştıran bu tür makaralardan sıkıldıysanız ve her biri için 'İlgilenmiyorum' seçeneğini manuel olarak seçmek istemiyorsanız, Instagram artık algoritmanızı tamamen sıfırlamanın bir yolunu sunuyor.
Ayrıca Okuyun: Samsung One UI 7'nin önemli özellikleri sızdırıldı: Galaxy AI'ya büyük eklemeler, Galaxy kullanıcıları için yeni simgeler geliyor
Instagram Algoritmanız Nasıl Sıfırlanır?
Devam etmeden önce bu özelliğin hesabınızda mevcut olduğundan emin olun, zira Instagram'ın bu özelliği aşamalı olarak kullanıma sunduğu bildiriliyor. Erişiminiz varsa şu adımları izleyin
1. Adım: Profilinizi açın ve sağ üst köşedeki hamburger menüsüne dokunun.
Adım 2: 'Gördükleriniz' sekmesinin altındaki İçerik Tercihleri'ne gidin.
3. Adım: Önerilen İçeriği Sıfırla seçeneğini seçin. Instagram bu işlemin geri alınamayacağı konusunda sizi uyaracaktır.
Adım 4: Sıfırlama, feed'inizde genellikle gördüğünüz gönderilerin artık görünmeyeceği anlamına gelir. Sıfırlamayı onaylayın ve tamamlayın.
Ayrıca Okuyun: Çiftçi Protestosu: Google Haritalar, Delhi'deki 'Kisan Andolan' çevresinde gezinmenize nasıl yardımcı olabilir?
Önerileri Sıfırlamak için Manuel Yöntem
Önerilen İçeriği Sıfırla seçeneği henüz kullanılamıyorsa belirli makaralara yönelik önerileri manuel olarak durdurabilirsiniz:
1. Adım: Makaradaki üç noktalı menüye (paylaş düğmesinin yanında) dokunun.
Adım 2: İlgilenmiyorum'u seçin.
3. Adım: Instagram, içeriği neden görmek istemediğinizi soracak ve şu gibi seçenekler sunacaktır: Belirli bir kullanıcının gönderilerini önerme, Gönderi sizi rahatsız etti ve Belirli kelimeleri içeren gönderileri önerme. Uygun nedeni seçerek feed'inizde görünenleri daha da hassaslaştırabilirsiniz.
Ayrıca Okuyun: OnePlus 13R, Snapdragon 8 Gen 3 SoC, Android 15 ile Geekbench'te görüldü – Ayrıntıları kontrol edin
Ayrıca Okuyun: Samsung One UI 7'nin önemli özellikleri sızdırıldı: Galaxy AI'ya büyük eklemeler, Galaxy kullanıcıları için yeni simgeler geliyor
Instagram Algoritmanız Nasıl Sıfırlanır?
Devam etmeden önce bu özelliğin hesabınızda mevcut olduğundan emin olun, zira Instagram'ın bu özelliği aşamalı olarak kullanıma sunduğu bildiriliyor. Erişiminiz varsa şu adımları izleyin
1. Adım: Profilinizi açın ve sağ üst köşedeki hamburger menüsüne dokunun.
Adım 2: 'Gördükleriniz' sekmesinin altındaki İçerik Tercihleri'ne gidin.
3. Adım: Önerilen İçeriği Sıfırla seçeneğini seçin. Instagram bu işlemin geri alınamayacağı konusunda sizi uyaracaktır.
Adım 4: Sıfırlama, feed'inizde genellikle gördüğünüz gönderilerin artık görünmeyeceği anlamına gelir. Sıfırlamayı onaylayın ve tamamlayın.
Ayrıca Okuyun: Çiftçi Protestosu: Google Haritalar, Delhi'deki 'Kisan Andolan' çevresinde gezinmenize nasıl yardımcı olabilir?
Önerileri Sıfırlamak için Manuel Yöntem
Önerilen İçeriği Sıfırla seçeneği henüz kullanılamıyorsa belirli makaralara yönelik önerileri manuel olarak durdurabilirsiniz:
1. Adım: Makaradaki üç noktalı menüye (paylaş düğmesinin yanında) dokunun.
Adım 2: İlgilenmiyorum'u seçin.
3. Adım: Instagram, içeriği neden görmek istemediğinizi soracak ve şu gibi seçenekler sunacaktır: Belirli bir kullanıcının gönderilerini önerme, Gönderi sizi rahatsız etti ve Belirli kelimeleri içeren gönderileri önerme. Uygun nedeni seçerek feed'inizde görünenleri daha da hassaslaştırabilirsiniz.
Ayrıca Okuyun: OnePlus 13R, Snapdragon 8 Gen 3 SoC, Android 15 ile Geekbench'te görüldü – Ayrıntıları kontrol edin