Tüm fotoğraflarınızı ve videolarınızı Google Fotoğraflar'dan yalnızca birkaç adımda hızlı bir şekilde nasıl indirebilirsiniz?

bencede

New member
Google Foto, Android kullanıcıları için vazgeçilmez bir yedekleme hizmetidir ve her Gmail hesabına bağlı 15 GB ücretsiz bulut depolama alanı sayesinde iPhone kullanıcıları arasında da yaygın bir popülerliğe sahiptir. Fotoğraf ve video yüklemek basit olsa da, özellikle toplu olarak indirmek biraz zor olabilir. İster yerel bir yedeklemeye ihtiyacınız olsun ister dosyalarınızı başka bir bulut hizmetine aktarmayı planlıyor olun, bu kılavuz tüm medyanızı Google Fotoğraflar'dan tek seferde kolayca indirmenize yardımcı olacaktır.

1. Adım: İndirmeye Hazır Olun

Başlamadan önce, istikrarlı bir internet bağlantınızın olduğundan ve cihazınızda yeterli depolama alanına sahip olduğunuzdan emin olun. Büyük bir fotoğraf ve video koleksiyonunun indirilmesi zaman alabilir ve önemli miktarda veri kullanabilir.

Ayrıca şunu okuyun: Yılın İncelemesi: Spotify, YouTube, Snapchat ve daha fazlasındaki 2024'ün öne çıkan içeriklerine nasıl erişebilirsiniz?

2. Adım: Google Paket Servisi'ne erişin

Google Paket Servisi, fotoğraflarınızı ve videolarınızı indirmek için kullanacağınız araçtır. Buna nasıl erişeceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

1. Bir web tarayıcısı açın ve Google Paket Servisi'ne gidin.
  2. İstenirse Google hesabınızda oturum açın.
Ayrıca şunu okuyun: WhatsApp'ta daha akıllı etkileşimler için Meta AI nasıl kullanılır: Adım adım kılavuz

3. Adım: Ne İndireceğinizi Seçin

Artık Google Paket Servisi'nde olduğunuza göre indirilmek üzere Google Fotoğraflarınızı seçeceksiniz:

1. Aşağı kaydırın ve “Dahil edilecek verileri seçin” bölümünü bulun.
  2. Tüm Google hizmetlerinin işaretini kaldırmak için “Tümünün seçimini kaldır”ı tıklayın.
  3. “Google Fotoğraflar”ı bulmak için ekranı kaydırın ve yanındaki kutuyu işaretleyin.
  4. “Tüm fotoğraf albümleri dahil” veya “Tüm fotoğraflar dahil” seçeneğini tıklayarak tüm fotoğrafları veya belirli albümleri indirmeyi seçebilirsiniz.
  5. Yüksek kaliteli görüntüler için “Orijinal kalite”yi veya yerden tasarruf etmek istiyorsanız “Yüksek kalite”yi seçin.
Seçimlerinizi yaptıktan sonra “İleri”ye tıklayın.

Ayrıca şunu okuyun: Android mobil cihazınızda 'Arama Çemberi' nasıl kullanılır – Tam kılavuz

4. Adım: İndirme Tercihlerinizi Ayarlayın

Ardından fotoğraflarınızı nasıl almak istediğinize karar verin:

1. “Teslim yöntemi” bölümünde, dosyaları doğrudan indirme veya Google Drive, Dropbox, OneDrive veya başka bir bulut depolama hizmetine kaydetme gibi seçenekler arasından seçim yapın.
  2. Her arşiv için dosya türünü (.zip veya .tgz) ve maksimum dosya boyutunu seçin.
  3. “Dışa aktarma oluştur”u tıklayın.
5. Adım: Google'ın Dosyalarınızı Hazırlamasını Bekleyin

Google, fotoğraf kitaplığınızın boyutuna bağlı olarak biraz zaman alabilecek indirme işleminizi hazırlayacaktır. Dışa aktarma işleminiz hazır olduğunda bir e-posta alacaksınız.

Ayrıca şunu okuyun: Android'den iPhone'a kablosuz olarak fotoğraf nasıl gönderilir: 3 hızlı ve kolay yol

Adım 6: Dosyalarınızı İndirin

İndirme işleminiz hazır olduğunda:

1. Google'dan gelen e-postayı açın ve verilen bağlantıya tıklayın.
  2. Paket Servisi sayfasında, dışa aktarma işleminizin yanındaki “İndir”i tıklayın.
  3. İndirme işlemi ya otomatik olarak başlayacak ya da dosyayı kaydetmeniz istenecektir.
Dışa aktarma tek bir dosya için çok büyükse Google onu birden çok parçaya böler. Her parçayı indirin ve daha sonra bir dosya çıkarma aracı kullanarak bunları birleştirin. Bağlantının süresinin bir hafta içinde dolacağını ve bundan sonra dosyalara ihtiyacınız olursa işlemi tekrarlamanız gerekeceğini unutmayın.