Sürpriz koleksiyoncular için oyunlar

Hasan

New member
Etli, tatlı, çekici: kirazlar Buenos Aires'in yazıyla uyumlu ve şehre her geldiğimde, eğer mevsim uygunsa ve fiyatı da uygunsa, kendime biraz ikram ediyorum. Palermo ile bu sefer kayıt olduğum merkez arasında yürüyorum Dünyanın en gergin borsalarına yakışır değer dalgalanmaları.

Birçoğu kaldırımlarda, avokado ve kiraz domateslerle birlikte, doğaçlama standlarda, size sattıkları ağırlığın söz verdikleri ağırlık olduğunu kanıtlayan ev terazileriyle satılıyor. Beruti Caddesi'ndeki bir manavda kilo başına 12.000 dolardan (Nadiren bu kadar güzel kirazlar gördüm ve onların daha tatlı olduğunu hayal etmedim.) 3800 $'dan (Corrientes'te oldukça kabul edilebilir bir boyut) satın alma işlemini ertelemekten fayda sağladım, çünkü olgunlaştıkça çoğu kişi, geçilmesi durumunda yatırımı kaybetmek yerine fiyatı düşürmeyi ve meyvenin maliyetinden tasarruf etmeyi tercih ediyor. “Zaman bizim için pazarlık yapıyor,” diye bir tabakta çeyrekliğimin tadını çıkardım, ısırık üstüne ısırık.

Küresel düzeyde, çeşitli girişimler arz ve talebi birleştirmek için aynı prensibi (bozulabilir olanın zamanlaması) kullanıyor. Kızım ve arkadaşları, Too Good To Go (kaçırılmayacak kadar iyi) adlı uygulama sayesinde Madrid'de yardım toplayıcıları haline geldi. Günün sonunda yiyecek fazlası olan işletmeleri, çok para ödemeden lezzetli yemekler yemek isteyen insanlarla buluşturur (Arjantin'de benzer olan ve% 70'e varan indirimlerle Winim var).

Herkes kazanır: Fiyat/kalite oranı iyidir ve gıda israfı önlenirBazılarının aç olduğu, bazılarının ise fazla kilolarından nasıl kurtulacağını bilmediği bu dengesiz çağın kötülüklerinden biri.

Deneyime duygu katan bir faktör de var. gastronomik rus ruleti: Yemek türünü seçebilmenize rağmen (hızlı, İtalyan, Tayland…), İşin geriye ne kaldığını asla bilemezsiniz ve kendinizi başkasının tanımladığı sürekli değişen lezzetlere teslim edersiniz.

Beklenmedik olana doğru yapılan bu tat verici gezi, tıpkı Okumalarda teşvik olarak sürpriz. Birkaç yıl önce Romalı Feltrinelli kampanyayı hazırladı “Libri al buio” (karanlıktaki kitaplar), bugün dünyadaki diğer kitapçıların da kopyaladığı bir fikir.

Kitapçılar, bilinmeyen bir kitabın riskini kabul ederek, müşterinin körü körüne satın aldığı okumaları sunar (kopya paketlenir ve yalnızca türünün bir özeti ve önemli notlar bulunur).

Oyun hayatın öngörülemezliğini taklit ediyor; sizi bırakmaya ve yolculuğun tadını çıkarmaya teşvik eder. Tatillerin iniş çıkışlarıyla yüzleşmek kötü bir felsefe değil.