Kırk yıllık muazzam ayrıcalık

Hasan

New member
Hayatım boyunca sergilediğim bir ayrıcalık – yaşımı ele vermesine rağmen her zaman iyi tepkiler uyandırıyor – ilk resitalimin Eylül 1980'de Obras'ta Serú Girán-Spinetta Jade olmasıydı. 14 yaşındaydım ve onunla birlikte gittim. üç sınıf arkadaşı: İçlerinden iyi bilgilendirilmiş biri o gösteriye “gitmemiz gerektiği” mesajını getirdi.

Bu, başka bir büyük ayrıcalıkla doğrudan bağlantılı bir ayrıcalıktır: okula gitmiş olmak. Ulusal'a. Buenos Aires'e. Bu fikri masumca rekabetçi ruhumu hedef alan babama borçluyum (“Ülkenin en iyi okuluna gitmek istemez misin?”) ve itirafımı yedinci sınıfın tamamını okurken kalbimi kırdığım gerçeğine borçluyum.

Orada, 14 yaşımdayken beni tek başıma Obras'a gitmeye davet edenlere benzer insanlarla tanıştınız. Bunlardan biri, örneğin liseden sonra (her zaman öyle söylenir, C harfi büyük harfle yazılır ve telaffuz edilir), Tıp okudu ama 10 ortalamasına rağmen şef oldu ve sonunda Alvear'da yemek yapmaya başladı. En son duyduğuma göre yıllar önce Almanya'da lirik şarkıcı olmuştu.

Primero Tercera'nın “resmi fotoğrafı”, 1979. Sert üniformalar giymiş 13 yaşındaki çocuklar.

Resitale gelenlerden bir diğeri zaten üçüncü yılında büyük bir gitaristti. Ben de izini uzun zaman önce kaybetmiştim ama onu son gördüğümde bana Esperanto öğrendiğini ve 19. yüzyılın sonlarında Polonyalı göz doktoru LL Zamenhof'un icat ettiği dilde şarkılar söyleyerek dünyayı dolaştığını söylemişti. . Görünüşe göre dünya çapında Esperanto konuşan insanlardan oluşan bir topluluk var ve birbirlerine oda ve yemek veriyorlar.

Demek istediğim, okuldaki sınıf arkadaşlarım arasında zihninizi açmanıza yardımcı olacak her şey vardı. Bizim yapmamız gerekeni yapanlar vardı: Avukat, doktor, mühendis, mimar, psikolog, matematikçi, ekonomist oldular. Gazeteciler bile. Görevine göre her zaman başarılı. Ayrıca kendilerini başka herhangi bir şeye adayanlar da vardı çünkü bu da Üniversite paketiyle birlikte geliyordu: huzursuz, meraklı ve eleştirel olmak. Belki de dayanılmaz derecede kritik.

Bu düşünceler ilk olarak okuduğum için ortaya çıktı Çağrı, bir portreLeila Guerriero'nun, 70'lerin başında Kolej mezunu olan, 1976'da kızını doğurduğu ESMA'da alıkonulan ve işkenceye, tecavüze, zorbalığa maruz kalan Silvia Labayrú'nun hikayesini anlatan muhteşem kitabı. Astiz'li kız kardeşini oynuyor ve bir buçuk yıl sonra serbest kalıyor.

Sürgünde Labayrú, bugün de arkadaşlığını sürdüren arkadaşlarıyla yeniden temas kurdu: aralarında Martín Caparrós ve fotoğrafçı Dani Yako'nun da bulunduğu Kolej'den sınıf arkadaşları. O korkunç sayfalarda, bunca dehşetin ortasında vaha, o grup, o dostluk, gençlikten paylaştıkları o anılar.

Arkadaş grubu altıncı yılda neredeyse tamamlandı. Üniforma bir hatıraydı ve tüyler uzamıştı.
Arkadaş grubu altıncı yılda neredeyse tamamlandı. Üniforma bir hatıraydı ve tüyler uzamıştı.

Sanırım herkesin bir grubu var ve herkes kendi grubunun özel olduğunu düşünüyor. Benimki -bizim-, çünkü güneyde kamp yapmaya devam ediyoruz ve 40 yaşında bir grup kurduk, çünkü her cuma öğle yemeği yiyoruz ve ara sıra ailelerle tatilin yanı sıra poker gecesi de yapıyoruz. Dünya Kupalarını ('86'dan beri) ve gelip giden bir sürü başka protokolü birlikte izliyorduk.

Ama muhtemelen Okulun aklımda bu kadar yer etmesinin bir diğer ana nedeni de mezuniyetimizin 40. yılını kutlamamızdı. Promosyon 84. Ve yılın sonunda Aula Magna'da buna uygun bir tören ve sonrasında da buna uygun bir akşam yemeği düzenlenecek. Uzun zamandır görmediğimiz birçok kişiyi ve son zamanlarda gördüğümüz birkaç kişiyi göreceğiz. İşareti kaçıracak birkaç kişi olacak. Çünkü istemiyorlar, çünkü yapamıyorlar, çünkü yanıyorlar, çünkü zaten sonsuza kadar yoklar. Biz de onlara içeceğiz.