Hükümetin eğitim taahhüdü

Hasan

New member
Ulusal hükümetin üniversitelere yapılan düzenlemeyi haklı çıkarmak için öne sürdüğü birçok argüman arasında en sonuncusu, “bunların toplumsal hareketliliğin bir aracı olmayı bıraktıkları” ve bu nedenle, “Zenginler için bir üniversite”yi savunmak yerine “herkes için temel eğitim” için mücadele etmeliyiz.

Üniversitelerdeki düzenleme temel olarak şu şekilde açıklanıyor: maaşlar için (öğretmenlik ve öğretmenlik dışı) ve temel eğitimde (anaokulundan ortaöğretime kadar), kesme programları.

Hükümet, Fonid'i (iller için fonları) %93, Bölgesel Güçlendirme ve Kuruluşların Desteğini %74, Connect Eşitliği'ni %71, Altyapı ve Ekipmanı %64, öğretmen eğitimini %57, anaokullarının güçlendirilmesini %55 oranında kesti. , %54 öğrenci bursu ve %36 eğitim kalitesinde iyileşme.

Daha fazla yatırım alan (+%15) tek temel eğitim programı, özel okullara kupon: Aralık ve Ocak aylarındaki enflasyonist izdiham nedeniyle artık çocuklarının okul masraflarını karşılayamayan, daha az gelirli ailelerin dramına çözüm bulmak amacıyla Hükümet tarafından oluşturulan bir plan. Ayrıca, yüksek hizmet maliyetleri ve öğretmen maaşları nedeniyle cezalandırılan özel okullara da rahatlık sağladı.

2025'te ne olacak? Ayrıca temel eğitime daha fazla destek verilecek gibi görünmüyor. Bütçe projesinde eğitim yatırımının geri kazanılması söz konusu değil, bunun yerine bir durgunluk veya hafif bir düşüş, Enflasyonun nasıl davrandığına bağlı.

Bu bağlamda büyüyecek tek iki program yine, kuponları (+%14) ve yeni Ulusal Okuryazarlık Planı (amacı çocukların 3. sınıfı okuma ve yazmayı bitirmesidir). Geri kalanının finansmanı büyük oranda kesilmeye devam edecek.

Görünen o ki, resmi öncelik şu: özel okulların ve eğitimin ilk yıllarının sürdürülmesi. Geri kalanı için motorlu testereyi takip edin.

Halihazırda üniversite profesörlerinin terk edilmesine ve bilimsel kapasitenin ortadan kaldırılmasına neden olan bu politikanın, “herkes için temel eğitim”e ulaşmak için iyi bir strateji olup olmadığını zaman gösterecek.