Hızlı ve Öfkeli

Hasan

New member
Hızlı ve Öfkeli, aksiyon, hız ve adrenalin dolu, heyecan verici bir film yapımıdır. Efsane 2001 yılında orijinal filmle başladı Hızlı ve Öfkeliyasadışı sokak yarışlarına odaklandı. O günden bu yana seri, 10 farklı filmden oluşan bir destanla soygunlara ve casusluğa dönüştü.

Javier Milei'nin başkanlık yönetimine başlamasının üzerinden 180 gün geçti ve bu filmin nelerden oluştuğunu sormak için iyi bir zaman gibi görünüyor.

Javier Milei'nin, 1983'te Raúl Alfonsín, 1989'da Carlos Menem ve 2003'te Néstor Kirchner'inki gibi, ölümcül kriz bağlamlarında dile getirilen veya ölümcül olarak algılanan kurucu iddiasıyla göreve geldiği bir konuşmayla göreve geldiğini vurgulamakta fayda var: Alfonsín vakasında Malvinas fiyaskosunun ardından 1982/1983 yılları arasındaki sivil-asker rejimi, Menem vakasında 1989 hiperenflasyonu ve Néstor Kirchner vakasında 2001/2002 sosyal çöküşü.

Arjantin krizinin ciddi teşhisine dayanarak Javier Milei, topluma ekonominin, toplumun ve siyasi sistemin, bölgesel düzeyde çok az destekle, yasama kurumlarında farklı politikaların koşulsuz reddedilmesiyle radikal bir dönüşüm programı önerdi. sosyal organizasyonlar ve piyasaların ve kamuoyunun koşullu desteği.

Destana dönecek olursak, bu 180 günlük hikayeyi anlatabilmemizi sağlayacak iki özellik olabilir: Birincisi baş dönmesi, ikincisi ise Siyasi ve Teknik Yönetim açısından eksiklikler.

Baş dönmesiyle ilgili olarak futbolun kendisi iyi bir metafor olabilir: başkan/Anarko-kapitalist Teorisyen/teknik direktör Javier Milei ya Arjantin Milli Takımı teknik direktörü Lionel Scaloni'ninki gibi bir başarı kaderine ya da selefi Jorge gibi sportif hayal kırıklıklarına sahip olabilir. Sampaoli. Birinci durumda anahtar, kolektif çalışmanın planlanması ve kapasitesinde, ikincisinde ise öngörülemezlik/düzensiz hızda yatıyor olabilir. Bu altı ay bize Scaloni tarzından ziyade Sampaoli tarzında bir başkan gösterdi.

Karar verme sürecindeki bu baş dönmesi, siyasi ve idari konulardaki açığın diğer yönünü temsil ediyor: Aslında, parçalanmış bir yasama muhalefeti ve sürekli harcamalarla yüzleşmek için yeni fonlara ihtiyaç duyan valiler nedeniyle, Javier Milei'nin hükümeti bunu yapamadı (ya da nasıl yapacağını bilmiyordu). veya (Raúl Alfonsín'in sözlerini aktararak) başkanlık görevinin ilk altı ayı boyunca herhangi bir yasama girişimini onaylamak istemedi.

Bu kanıt bizi açıkça, Arjantinlilerin Özgürlüğüne İlişkin Kanun Temelleri ve Başlangıç Noktalarının tartışılacak reformlarla genel olarak onaylanmasıyla kısmen telafi edilmeye başlanan siyasi yönetim güçlükleri yaşayan bir yürütme organı gerçeğiyle karşı karşıya bırakıyor. Yine Temsilciler Meclisi'nde. Orijinal Torba Kanun'un daha ılımlı bir versiyonunun, 29 Nisan Salı ve 30 Nisan Çarşamba günü Milletvekilleri Meclisi'nde yapılan uzun oturumda 142 milletvekilinin desteğiyle, 106 milletvekilinin reddiyle genel olarak onaylandığını belirtmek gerekir. milletvekilleri ve 5 çekimser oy var.

Yiyecek dağıtımındaki gecikme olayı, Ergenlik, Aile ve Çocuklar, Eğitim, Çalışma, İstihdam gibi birçok işlevi yoğunlaştıran bir mega-Beşeri Sermaye Bakanlığına özellikle odaklanan idari yönetim açısından zorlukları masaya getirdi. ve diğer kurumların yanı sıra Sosyal Güvenlik ve Kültür. Buna, kamu yönetiminde çok az deneyimi olan (ya da kimsenin söyleyemediği) bir yetkili olan Sandra Pettovello'nun liderliği de eklenmiştir: Sonuç, kamu mallarının yüksek düzeyde verimlilikle etkin bir şekilde sağlanmasını garanti etmenin zorluğundan başka mümkün olmamıştır. Farklı yönetim alanlarından sorumlu yetkililerin rotasyonu.

Sonuç olarak, Yönetişim ve Yönetişim gibi politik kavramlara başvurmak istiyorum. Yönetişim, kamu politikalarını verimli, etkili ve meşru bir şekilde uygulama ve sorunları çözme yeteneğini ifade ederken, Yönetişim kavramı, yönetilme biçimini ve bir ülkenin sosyal, politik ve ekonomik ihtiyaçlarına nasıl cevap verdiğini ifade eder. .

Yönetişim ve Yönetişim, sonuçta bu Creole ve heyecan verici aksiyon, hız ve adrenalin destanında karşılaşılacak ana zorlukları temsil ediyor.

Santiago Leiras bir siyaset bilimcidir. Siyaset Bilimi Profesörü, UBA-UCA