Gizli WhatsApp sohbetlerinin kilidini açın: En üst düzey gizlilik için gizli kodlar nasıl kurulur ve kullanılır?

bencede

New member
Anlık mesajlaşma çağında, dünya çapındaki kullanıcılar için gizlilik ön plana çıkıyor. Kullanıcı güvenliğini artırmayı amaçlayan WhatsApp, konuşmaları meraklı izleyicilerden koruyan bir Sohbet Kilidi özelliğini tanıttı. Meta'nın sahibi olduğu platform bir adım daha ileri giderek Kilitli Sohbet özelliğine Gizli Kod seçeneği ekledi. Bu kılavuz, kilitli sohbetlere gözlerden uzak bir şekilde erişmek için WhatsApp'ın Gizli Kodunu kurma ve kullanma adımlarında size yol gösterecektir.

WhatsApp'taki Sohbet Kilidi özelliği, kullanıcıların hassas konuşmaları sohbet listesinin üst kısmındaki belirlenmiş bir Kilitli Sohbet klasöründe saklamasına olanak tanır. Ancak bu yerleşim, kilitli görüşmelerin varlığını gösterebilir. İşte burada Gizli Kod devreye giriyor ve kullanıcıların görünür bir klasör yerine gizli bir kod kullanarak ekstra bir gizlilik katmanı eklemesine olanak tanıyor.

Ayrıca şunu okuyun: Citadel Honey Bunny OTT sürümü: Samantha ve Varun Dhawan'ın başrol oynadığı casus aksiyon dizisini çevrimiçi nasıl izleyeceğinizi öğrenin

Gizli Kod Nasıl Çalışır?

WhatsApp'ın Gizli Kodu, benzersiz bir şifre atayarak kilitli sohbetleri gizlemenin bir yolunu sağlar. Bu kod özelleştirilebilir; yani hatırlanması kolay ve dikkat çekmeyecek kadar gizli bir kod ayarlayabilirsiniz. Kilitli sohbetleri üstte göstermek yerine, kullanıcıların bunlara erişmek için yalnızca uygulamanın arama çubuğuna Gizli Kodu girmeleri yeterlidir. Kod yanlışsa kilitli sohbetler gizli kalır ve gizlilikleri korunur.

Ayrıca şunu okuyun: iPhone'unuzdaki 'Canlı Sesli Posta' özelliğini kolayca nasıl kapatabilirsiniz ve sesli postaları istediğiniz gibi yönetebilirsiniz: Adım adım kılavuz

Kilitli Sohbetler için Gizli Kodu Ayarlama Adımları

Başlamak için WhatsApp'ta sohbetlerinizin kilitli olduğundan emin olun. Değilse, aşağıdaki adımları izleyerek bireysel sohbetleri kilitleyebilirsiniz:

1. WhatsApp'ı açın ve kilitlemek istediğiniz sohbete gidin.

2. Sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun.

3. Kilitli Sohbetler klasöründe güvenliğini sağlamak için “Sohbeti Kilitle” seçeneğini seçin.

Birkaç sohbeti güvence altına aldıktan sonra Gizli Kodu aşağıdaki gibi ayarlayın:

1. WhatsApp'ı açarak Kilitli Sohbetler klasörüne erişin.

2. Sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun ve “Sohbet Kilidi Ayarları”nı seçin.

3. “Gizli Kod” seçeneğini seçin.

4. İstediğiniz kodu girin ve tekrar girerek onaylayın.

5. Kod kurulumunu tamamlamak için “Bitti”ye dokunun.

Ayrıca şunu okuyun: Çoklu cihaz desteğiyle 4 cihazda WhatsApp'a nasıl erişilir: Adım adım kılavuz

Gizli Kod etkinleştirildiğinde artık bu özelliği kilitli sohbetleri tamamen gizlemek için kullanabilirsiniz. “Kilitli Sohbetleri Gizle” ayarını etkinleştirmek için Sohbet Kilidi ayarlarına dönün ve Gizle seçeneğini değiştirin. Artık Kilitli Sohbetler klasörü sohbet listesinin en üstünden kayboluyor ve yalnızca kod aracılığıyla erişilebiliyor.

Hatırlanması Gereken Önemli Noktalar

Gizli Kod kullanmak gizliliği artırır ancak aynı zamanda dikkat gerektirir. Kodu unutursanız, yedeğiniz olmadığı sürece kilitli sohbetleri kurtarmanın doğrudan bir yolu yoktur. Ayrıca bu kodun paylaşılması sohbetlerin gizliliğini tehlikeye atabilir.

Bu adımları izleyerek WhatsApp konuşmalarınızın gizliliğini artırabilir, onları görüş alanı dışında ve yalnızca sizin erişebileceğiniz durumda tutabilirsiniz.