fırtına pilotu

Hasan

New member
Yıllar önce, bir yaz, eşim ve ben Buquebús'ta kayıt yaptırmak için sıraya giriyorduk. Bir sürü insan vardı ve yapacak çok işimiz vardı. Arkamızda bir çift duruyordu. Geç kalmış bir çift gibi görünüyordu ve aynı zamanda çok yeniydi.. Fırsat buldukça masal anlatmaya yatkın bir insan olduğum için bunun birlikte ilk seyahatleri olduğuna karar verdim. Ve çok mutluydu. At kuyruğu, gri sakal ve akıl almaz bir gizem nedeniyle “Avustralya” dedikleri türden deri bir şapka takıyordu. Belki orada şapkalı kanguru avlamak için kullanılıyorlar, bilmiyorum. Belki de onları burada Rheas'ı korkutmak için kullanıyorlardır. Otuz dereceden fazla gölgeyi tehdit eden bir şehirde şapka takmanın bir hata olduğundan eminim. Ama işler böyleydi. Deri sırt çantası ve çok cepli yeleğiyle eşleştiğini ona takdir etmelisiniz.

Adam, sahiplenici bir açgözlülük tarzında, çok “anlayıcıydı”. Pek rahat görünmüyordu. İnce olmasına rağmen ondan biraz daha kısaydı ve üzerine her eğildiğinde şapkasının kenarından kaçmak zorunda kalıyordu ki bu her zaman böyleydi.

Ona bir şeyler anlatmaya başladı.. Yüksek sesle. Biz de dinlemeden edemedik. Sadece biz değil, durdukları yerin önünde ve arkasında da birkaç kişi vardı. Önce bir ayağının, sonra diğerinin üzerine eğildi. Kesinlikle ve inançla ona her şeyi açıkladı. Hattın nasıl oluştuğu, sonda kalmamak için ne zaman yaklaşılması gerektiği ile ilgili şeyler. Sonrasında Göçmenlik nasıldı, memurun zamanını boşa harcamamak için hangi belgelerin hazır olması gerekiyordu. Gidip dönüşte, uzaklaşan ve varan sahili en iyi şekilde görebilmek için teknenin hangi tarafında oturulacağı. Daha sonra tekneyle yola çıktı. Kaç motoru vardı, gücü ve beygir gücü, kaç araba yükleyebildiği. Hangi arabaların ilk önce düştüğü ve o grupta yer almak için hangi numaranın kullanılması gerektiği.

Eşim gizlice onları gözetledi ve bana alçak sesle şunları söyledi: Çaresizlik içinde bir çıkış yolu arıyormuş gibi görünüyordu.. Belki bir şeyleri yeniden düşünüyordu. Sonunda yolculuğu, hava durumu açısından yolculuktan neler bekleyebileceğimizi, geminin neden çok hareket edebileceğini veya karaya oturabileceğini açıklamaya başladı. Tekne sallanırsa veya yan yatarsa ne yapmalısınız? Muhtemelen bir sandviç bile koymak için alçak sesle navigasyon hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunu anlattı. Cevap verdi, onu tekrar yakaladı ve son derece ciddiydi: “Ben senin fırtına pilotunum bebeğim.”

Eşim gözlerini devirdi ve aniden tezgahın yakınındaki bir şeyle ilgileniyormuş gibi göründü. Sanırım hapşırdım. Sırada hapşırmaktan acı çeken birkaç kişi vardı.

O zamandan beri, ne zaman gri bulutların olduğu bir günde mangal yapsam, bilmediğim bir rotada kestirmeden gitsem ya da yardım almadan bir odayı boyamaya kararlı bir şekilde kalksam, karıma şunu söylüyorum: “Ben senin fırtına pilotunum bebeğim.”. Ve gözlerini devirip homurdanıyor.