Delhi Metrosu: Seyahat etmek için akıllı kartlar yerine Momentum 2.0 Delhi Sarthi uygulaması nasıl kullanılır?

bencede

New member
Delhi'nin hareketli metro ağı üzerinden gidip gelmek, özellikle de günün koşuşturmacasında metro kartınızı unuttuğunuzda, zorluk yaratabilir. Çoğu kişi için kartı taşımak basit bir çözümdür ancak sorunları da vardır. Bazen kartı unutmak, jeton satın almak için uzun kuyruklarda beklemek, değerli zaman ve çabayı boşa harcamak anlamına gelir. Neyse ki Delhi Metro Rail Corporation, hem Android hem de iOS için mevcut olan Momentum 2.0 Delhi Sarthi uygulamasının lansmanıyla bir çözüm sundu.

Momentum 2.0 Delhi Sarthi Nedir?

Momentum 2.0 uygulaması, ister sık seyahat eden ister ara sıra işe gidip gelenler olsun, her tür yolcu için metro yolculuğu deneyimini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Fiziksel kartlara, jetonlara veya bilet kuyruklarında beklemeye olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Yolcular yalnızca bir telefonla birden fazla yolculuk QR bileti de dahil olmak üzere metro biletlerini sorunsuz bir şekilde satın alabiliyor.

Ayrıca şunu okuyun: Instagram artık DM planlamanıza, yıl sonu kolajları paylaşmanıza ve yeni tatil özelliklerinin keyfini çıkarmanıza olanak tanıyor

Momentum 2.0, Geleneksel Metro Kartıyla nasıl karşılaştırılıyor?

Minimum Rs bakiyesinin korunmasını gerektiren metro kartının aksine. 50 sürümüne göre Momentum 2.0 uygulaması böyle bir koşul getirmiyor. Kullanıcılar bir telefon numarasıyla kaydolduktan sonra uygulamayı dijital cüzdan olarak kullanarak anında bilet satın alabiliyor. Uygulama aynı zamanda değerli eşyalarınızı güvende tutmak için metro istasyonlarında kilitli dolap kiralamak gibi ek özellikler de sunuyor.

Ayrıca şunu okuyun: Google Whisk AI açıkladı: Remikslemenin işleyişi, kullanılabilirliği ve Gemini'den farkı

Momentum 2.0 sadece biletlemenin ötesine geçiyor. Delhi Metro sistemiyle ilgili her şey için kapsamlı bir rehber görevi görür. Uygulama, en yakın metro istasyonunu bulmaktan tren saatlerini ve metro hattı ayrıntılarını kontrol etmeye kadar seyahat planlamasını kolaylaştırır. Kolay navigasyon için metro ağının haritalarını bile sunar.

Uygulama cüzdanını şarj etmek de kolaydır; kredi kartları, banka kartları ve UPI yoluyla ödemeyi destekler. Ancak, bir bilet satın alındıktan sonra iade edilemeyeceğini veya iptal edilemeyeceğini unutmamak önemlidir.

Ayrıca şunu okuyun: iOS 18.3 beta kullanıma sunuldu, İşte yeni Apple OS güncellemesini nasıl indireceğiniz

Momentum 2.0'ı diğerlerinden ayıran şey geniş hizmet yelpazesidir. Uygulama, metro biletlerine ek olarak bisiklet taksileri, kadınlara yönelik bisiklet taksileri, etkinlik bileti rezervasyonları, IRCTC tren bileti rezervasyonları, mobil yüklemeler, kredi kartı ödemeleri ve daha fazlası gibi hizmetlere erişim sağlar. Uygulama, kesinti anları için zaman geçirmeye yönelik oyunlar bile sunuyor.

Delhi-NCR'de yaşayan herkes için Momentum 2.0 Delhi Sarthi uygulaması, temel metro yolculuğunun çok ötesine geçen, kullanışlı hizmetlerin tamamını tek bir yerde sunan, sahip olunması gereken bir araçtır.