Çoklu cihaz desteğiyle 4 cihazda WhatsApp'a nasıl erişilir: Adım adım kılavuz

bencede

New member
WhatsApp kendini geliştirmeye devam ediyor ve kullanıcı deneyimini geliştiren önemli güncellemeler sunuyor. 2024'ün öne çıkan özelliklerinden biri, kullanıcıların hesaplarını aynı anda birden fazla cihaza bağlamasına olanak tanıyan çoklu cihaz desteğidir. Bu kılavuzda WhatsApp'ın dört cihaza kadar nasıl kurulacağı ve kullanılacağı açıklanmaktadır.

Daha önce kullanıcıların WhatsApp'a birden fazla telefondan erişebilmesi için ayrı telefon numaralarına ihtiyacı vardı. 2024 güncellemesi bu durumu değiştirerek tek bir WhatsApp hesabının telefonlar ve bilgisayarlar da dahil olmak üzere birden fazla cihazda aynı anda kullanılmasına olanak tanıyor. Tamamlayıcı mod olarak bilinen bu özellik, tüm cihazların etkin kalması için kullanıcıların birincil telefon bağlantılarını korumalarını gerektirir.

Ayrıca şunu okuyun: IRCTC şifrenizi mi unuttunuz? Hızlı ve güvenli bir şekilde çevrimiçi sıfırlamak için bu kolay adımları izleyin

Çoklu Cihaz Desteğini Ayarlama

Başlamak için kullanıcıların öncelikle WhatsApp hesaplarını başka bir cihaza bağlamaları gerekir. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

1. Bilgisayara Bağlama: Web erişimi için birincil telefonunuzda WhatsApp'ı açın ve bilgisayar ekranınızda görüntülenen QR kodunu tarayın. Bu işlem Windows'taki WhatsApp masaüstü uygulaması için de benzer şekilde çalışır.

Ayrıca şunu okuyun: Bu Diwali ve Chhath Puja'nın arkasında kalmayın! Tatkal tren biletlerinin çevrimiçi rezervasyonunu nasıl yapacağınızı öğrenin

2. Başka Bir Telefonu Bağlama: İkincil telefona WhatsApp'ı yükleyin. Kurulumdan sonra gizlilik politikalarını kabul edin. Menüye erişmek için sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun. Bu telefonu tamamlayıcı cihaz olarak bağlama seçeneğini seçin. Uygulama sizden birincil telefonunuzdan bir QR kodu taramanızı isteyecektir.

Bu adımları tamamladıktan sonra sohbetleriniz senkronize edilecek ve WhatsApp'ı tüm bağlı cihazlarda sorunsuz bir şekilde kullanmanıza olanak tanıyacak.

Ayrıca şunu okuyun: Android 15 beta sürümünü Google Pixel cihazlarınıza kolayca nasıl yükleyebilirsiniz: Adım adım kılavuz

Tamamlayıcı Modun Sınırlamaları

Çoklu cihaz özelliği esneklik sunarken bazı kısıtlamalara da sahiptir. Tamamlayıcı cihazlar canlı konum paylaşımını veya durum güncellemelerini kullanamaz. Ayrıca, birincil telefon 14 günden fazla bir süre boyunca internete bağlanmazsa bağlı tüm cihazların oturumu kapatılacaktır.

Bu çoklu cihaz desteği özelliği daha fazla esneklik sağlayarak aynı hesaba birden fazla cihazdan erişim sağlarken kullanıcı güvenliğini de odak noktasında tutar.