Brad Pitt ile sohbet etmek insanların düşündüğü gibi değil

Hasan

New member
Buenos Aires'te yaşayan hepimiz hayatımızın bir noktasında Arjantinli bir ünlüyle karşılaşmışızdır. Bugün anlatacağım vaka, sanırım, 2008'de Facebook profilimi açtıktan birkaç gün sonra arkeolojiyle ilgili. O zamanlar Facebook'a sahip olmak insanlarla tanışmaktı. İnsanlarla dışarı çıkmak için. O dönemde ortalıkta dolaşan iğrenç bir espri şöyleydi: Kim hiç Facebook desteğiyle dışarı çıkmadı?

Daha sonra işler daha da ciddileşti, kullanıcılar arasında siyasi tartışmalar başladı ve her derde deva Tindersoft. Ama hikayeme dönüyorum, o yıllarda Facebook'u açtığım ilk iki üç günde arkadaşlık isteyebileceğim çok fazla gerçek arkadaşım yoktu. İngiliz-Pakistanlı yazar Hanif Kureishi'nin dostluğunu istedim. Kureishi'ye hayranım, Kureishi'nin yazdığı her şeyi okudum ve İspanyolcaya çevrildi. Ondan arkadaşlık istediğimde o da kabul edip benimle sohbet ediyor: “Merhaba?”

60'lı yıllarda genç bir Beatles hayranı gibi çığlık atıyordum. Bu doğru olamazdı. Bir söz vardır ki, bir şey gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa, bunun nedeni gerçek olamayacak olmasıdır. Bir arkadaşımı telefonla aradım – başka bir antika gerçeği -, Sol elimde tuttuğum sabit hattan onu aradım, sağ elimle ise bozuk İngilizceyle Hanif Kureishi yazıyordum..

Arkadaşım başka bir coşkulu çığlıkla karşılık verdi: Ünlülerin bizde beyin bayılmasına neden olması şaşırtıcı. Hanif'le ilginç bir şey konuşmadık, bana Buenos Aires'te havanın nasıl olduğunu falan sordu. “Öpücükler”e veda ettiğimizde (Aman Tanrım, Hanif Kureishi'den öpücükler!), Dikkatlice gözlemlemeye devam ettim Facebook duvarınız. İki üç romanının fotoğrafları ve bir gazetede onun hakkında çıkan bazı önemsiz haberler vardı. Beni şaşırtan şey şuydu ARKADAŞLARININ hepsi ARKADAŞ'tı ve bu arkadaşların hepsi SEKSİ'ydi.

İşte o zaman Hanif Kureishi ile sohbet edip etmediğimi merak ettim. kadın tavlamak için Hanif Kureishi kılığına giren biri. Hayal kırıklığıyla ertesi gün onu sahip olduğum birkaç yeni arkadaşımdan çıkardım.

İkinci bağlantım artık X olan Twitter'daydı. Brad Pitt vardı, ben onu takip etmeye başlıyorum, o da beni takip ediyor; Bana emojili bir mesaj gönderdi. Gözlüklerimi takıyorum – o zamanlar, diyelim ki 2016, okuma gözlüklerini pek kullanmıyordum – ve Brad Pitt'e cevap veriyorum. Bakalım: Brad Pitt'le sohbet ediyorum, öyle değil mi? O zaman daha yakından baktım ve Bratt Pit'ti. İlk markanın aynısı olan ancak logo veya harfin tamamen yasa dışı olmayacak şekilde tağşiş edildiği bir tür sahte ürün. (Sanırım öyle olabilir.) Son zamanlarda kızım Octavia Spencer'ı Instagram'da beğendi… Octavia Spencer'a değil, insanlar arasındaki iletişim aracı olarak ağlara inanmakta zorlanıyorum. HAYIR?