Bir maçtan çok daha fazlası

Hasan

New member
Hafta sonu zaten saf duygularla başlamıştı: Cuma günü harika Lenguas Vivas binasında eski sınıf arkadaşlarımla yeni mezuniyet yıldönümümüzü kutladık. Ertesi gün Racing, Copa Sudamericana finalinde oynuyordu ve 36 yıl sonra uluslararası bir şampiyonluk kazanma şansına sahipti. Doğam gereği iyimser değilim; Her durumda, umutlu bir kötümser diyebiliriz. En kötüsünü beklediğinizde, bu beklentiyi aşan her şey neşeye dönüşür.

En başından beri Akademi'nin kazanacağını öngören birçok kişi vardı. Ben de zafer yanlısı değilim, bu yüzden kendimi bu sesleri susturmaya adadım. Her ne kadar gerçekten istesem de maçı izlememeyi tercih ettim ve bu arada kimsenin bana olaylarını anlatmamasını istedim. Bitirdiğimi düşündüğümde web sitesine bakmaya çalıştım. Bana olayın hala devam ettiğini söylediler. Ama sonra Roger Martínez'in üçüncü golü geldi ve birisi sesi bağlamaya karar verdi.

Muhabir, “Yarış şampiyonu” diye bağırdı ve bunu sonucun mantıksal bir sonucu olarak mı yoksa hakemin zaten bitiş düdüğünü çaldığı için mi söylediğini anlamadım. Telefondaki küçük bir mesaj zaferimi doğruladı. Uzun zamandır ağlamadığım kadar ağlamaya başladım. Sonuç değildi, Kupa değildi. Hepsi ve koşullarıydı. Her şeyden önce, bir yıldönümü, bir yokluk; bu yokluğun sonuçları.

O gece, defalarca tekrarlanan, oyunun son dakikalarını duyguyla ve aptalca bir acıyla, sanki bir şeyin sonucu değiştirebilecek gücü varmış gibi yeniden gördüm. Şans eseri bu imkansızdı. Ne yazık ki ağlamamı tetikleyen koşulları değiştirmek kadar imkansız.