Aadhaar'ınız kötüye mi kullanılıyor? Önemli verilerinizi bugün nasıl izleyeceğiniz ve güvence altına alacağınız aşağıda açıklanmıştır

bencede

New member
Aadhaar Hindistan'da günlük yaşamın önemli bir parçası haline geldi. Devlet programları, bankacılık ve telekom bağlantıları gibi çeşitli hizmetlere erişim için birincil kimlik görevi görür. Ancak yaygın kullanımı, dikkatli yönetilmediği takdirde kötüye kullanıma da açık hale getiriyor. Dolandırıcılar çalınan Aadhaar ayrıntılarını kimlik hırsızlığı, yetkisiz erişim ve hatta mali dolandırıcılık amacıyla kullandı. Kötüye kullanımın sonuçları, engellenen hizmetleri, mali kayıpları ve hatta yasal komplikasyonları içerebilir.

Birisinin Aadhaar'ınızı izniniz olmadan kullanabileceğinden endişeleniyorsanız kullanımını düzenli olarak kontrol etmeniz çok önemlidir. Gerçek zamanlı etkinliği izleyemeseniz de Hindistan'ın Benzersiz Kimlik Otoritesi (UIDAI), Aadhaar kullanımınızın geçmişini kontrol etmenin bir yolunu sunar. Bu özellik, Aadhaar numaranızın seyahat, bankacılık ve daha fazlası için nerede ve ne zaman kullanıldığını görmenizi sağlar.

Ayrıca şunu okuyun: Aadhaar Kartınızı koruyun: Çevrimiçi olarak kötüye kullanımı etkili bir şekilde kontrol etme, kilitleme ve bildirme

Aadhaar kullanımınızı nasıl kontrol edeceğinize ilişkin basit, adım adım kılavuz:

Aadhaar kullanım geçmişi nasıl kontrol edilir:

1. Ziyaret edin [myAadhaar portal](https://portal.uidai.gov.in).

2. Aadhaar numaranızı ve captcha kodunuzu girin, ardından “OTP ile Giriş Yap”a tıklayın.

3. Kayıtlı cep telefonu numaranıza bir OTP gönderilecektir. Devam etmek için girin.

4. Giriş yaptıktan sonra “Kimlik Doğrulama Geçmişi” seçeneğini seçin ve inceleme için tarih aralığını belirtin.

5. Bilinmeyen veya şüpheli işlemler olup olmadığını görmek için listeyi inceleyin. Herhangi bir izinsiz faaliyet bulursanız, bunları derhal UIDAI'ye bildirin.

Ayrıca şunu okuyun: Canlı fotoğrafları iPhone'da kolayca videolara ve animasyonlu çıkartmalara dönüştürme: Adım adım kılavuz

Kötüye kullanımı şu şekilde bildirebilirsiniz:

• 1947'de UIDAI'nin ücretsiz yardım hattını arıyorum.
  • [email protected] adresine bir e-posta gönderiyorum.
Aadhaar biyometrisi nasıl kilitlenir:

Ekstra bir güvenlik katmanı eklemek için UIDAI, Aadhaar biyometriğinizi kilitleme ve kilidini açma seçeneği sunar. Biyometrik verilerinizi kilitlemek, başka birinin Aadhaar ayrıntılarınıza erişimi olsa bile biyometrik bilgilerinizi kötüye kullanamamasını sağlar.

Ayrıca şunu okuyun: Gizli WhatsApp sohbetlerinin kilidini açın: En üst düzey gizlilik için gizli kodlar nasıl kurulur ve kullanılır?

Aadhaar biyometriğinizi şu şekilde kilitleyebilirsiniz:

1. Resmi UIDAI web sitesini ziyaret edin.

2. “Aadhaar'ı Kilitle/Kilidi Aç” bölümüne gidin.

3. Sayfada sağlanan yönergeleri inceleyin.

4. Sanal Kimliğinizi (VID), adınızı, PIN kodunuzu ve captcha kodunuzu girin.

5. Kayıtlı cep telefonu numaranıza bir OTP almak için “OTP Gönder”e tıklayın.

6. İşlemi tamamlamak ve Aadhaar biyometrik bilgilerinizi kilitlemek için OTP'yi kullanın.

Bu adımları izleyerek Aadhaar'ınızın güvende olduğundan emin olabilir ve yetkisiz kullanımları izleyebilirsiniz.